Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

CHP'li Akova, Kalkınma Bakanına Ajansı sordu

CHP

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, mali ve teknik destek yardımlarından yararlanmak için ajansa sunulan projelerin çok kolay ret edildiğini öne sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, mali ve teknik destek yardımlarından yararlanmak için ajansa sunulan projelerin çok kolay ret edildiğini öne sürdü.
Akova, "Bir girişimcinin çok başarılı olabilecek bir yatırım fikri olmasına rağmen, proje maliyeti, proje tanımı, genel koşullar, proje bütçesi, gerekli raporlamalar vb. alanlarda proje hazırlanmasında yaşanan yetersizlikler ve eksiklikler yüzünden yatırımın hayata geçirebilmesi için gerekli teknik ve mali destekten yararlanamamaktadır" dedi. 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için önerge veren Akova, şu soruları yöneltti:
1. Kalkınma Ajanslarının kurulduğu 2006 yılından bu yana özel işletmeler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, yerel yönetimler ve bunların birlikleri, kooperatifleri ve bunların birlikleri ile diğer gerçek ve tüzel kişiler tarafından mali ve teknik destek için kaç adet başvuru yapılmıştır? 
2. Mali ve teknik destek için yapılan başvurulardan kaç tanesi kabul edilmiştir? Kabul edilen projelerin kamu ve özel sektör dağılımı nasıldır?
3. Ret edilen projelerin, ret edilme sebepleri nelerdir?
4. Girişimcilere başarılı projeler hazırlanması için gerekli yönlendirme yapılmakta mıdır ve gerekli eğitim verilmekte midir? Proje hazırlanması alanında çalışan firmalar bu konuda yeterli olabilmekte midir? 
5. Mali ve teknik destek almak için proje hazırlanmasında üniversiteler ile işbirliği kurulması yönünde çalışmalarınız bulunmakta mıdır?
6. Balıkesir ili için kabul edilen projelerin ilçelere göre dağılımı nedir?
7. Balıkesir ili için ret edilen projelerin ilçelere göre dağılımı nedir?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli